בתפילין של ראש ישנם שתי אותיות שי"ן, והוא הלכה למשה מסיני, לכן אם חסר שי"ן בתפילין של ראש התפילין פסולות. שי"ן אחד לצד ימין המניח של 3 ראשים והשני לצד שמאל המניח של 4 ראשים.
בכתיבת סת"ם ישנו איסור לייצר אות על ידי חקיקה(מחיקה), כלל זה נקרא בהלכה חוק תוכות. משמעות העניין הוא שאם לדוגמא יש על הקלף טיפת דיו, ועל ידי גירוד החלקים שאינני מעוניין בהם יצרתי צורה של אות, הרי שהאות הזו הינה פסולה משום חוק תוכות. הפסול הוא מדין תורה לכו"ע. המקור לדין הנ"ל הוא מלשון הפסוק "וכתבתם", כלומר, האותיות צריכות להיווצר על ידי כתיבה ולא על ידי מחיקה.
לגבי כתיבת סת"ם אין חולק שאסור לייצר את האות על ידי חקיקה, אולם נשאלת השאלה מה דין יצירת אותיות השי"ן בבית של ראש? בנושא זה נחלקו הפוסק. רב הדעות מחמירות בנושא ואוסרות יצירת השי"ן על ידי חוק תוכות, והמיעוט מקל. לכן, אם יצרן תפילין יקח שבלונה מברזל בצורת שי"ן(כאשר האיזור של האות הוא החלק הריק) וילחץ אותו על בית של תפילין, בעצם יילחץ פנימה האיזור שמסביב לשי"ן וכך הוא יעשה על ידי חוק תוכות!
בעבר, כאשר הבתים היו מיוצרים אך ורק מעור של בהמה דקה, המהדרין היו משתמשים בשתי שבלונות, אחד שלוחץ מבפנים בצורה של שי"ן ושני מבחוץ כאשר איזור השי"ן הוא ריק. אולם בבתים מבהמה גסה לא ניתן לעשות כך מכיוון שהעור הוא עבה וחזק מאד ולא ניתן ללחוץ מבפנים. לכן המהדרין בבתים בהמה גסה פיתחו שיטה מאד טובה לייצר את הבית ללא שום חשש חוק תוכות.
שלב ראשון מרככים את העור על ידי מים(באותו מקום בלבד) ומציירים בעט את צורת השין הרצויה. שלב שני, אדם מיומן(שזה התמחותו) מושך החוצה את העור על ידי מברג או צבט מיוחד(ראה תמונה למטה). כאשר נוצר צורה כשרה של שי"ן ניתן עכשיו ללחוץ עליו עם שבלונה רק לצורך ייפוי. אין איסור חוק תוכות כאשר רוצה רק לייפות אות כשרה, אלא רק כאשר האות אינה כשרה.
ההידור של שי"ן משוך כולה ביד משמעותו שמשכו החוצה את האות בצורה כזו שלא נעשה חוק תוכות. למעשה כיום, ממה שאני מכיר, אין כיום יצרן בתים בהמה גסה שאינו מקפיד על הנושא. ברוך השם זה כבר הפך להיות סטנדרט בסיסי בעולם התפילין.