על מנת שלא יהיה ספק כל ייצור התפילין כיום עשוי מעורות של פרות. אין שום שימוש בעורות של עיזים או כבשים למרות שיתכן וישנם מוכרים המכנים חלק מהתפילין שנמכרים אצלם "בהמה דקה". הסיבה שמכנים כך את התפילין הוא פשוט מהרגל של שנים, אולם כבר כעשור שאין מייצרים תפילין מעורות של בהמות דקות.

אספר לכם שהיה לי לפני כמה שנים לקוח שביקש לרכוש בתים מבהמה דקה דייקא. הוא סבר שמכיוון שבכל הדורות השתמשו ישראל בבתים בהמה דקה, על כן הוא אינו מעוניין לשנות לבהמה גסה. הוא היה גם מוכן לשלם כל סכום בשביל להשיג בתים כאלו חדשים. לאחר בדיקה וחקירה הגעתי לאחד מאחרוני האנשים היודעים לייצר בתים מהסוג הזה, ולמרות המון הפצרות והצעת סכומי עתק של אלפי ₪ לבתים כאלו, הוא לא היה מוכן לייצר בשבילי את הבתים. תם עידן.

סוגי בתי התפילין הקיימים כיום בשוק הסת"ם:

  1. בתים פשוטים – אלו בתים עשויים מחתיכות רבות של קלף או עור דק מודבקות בצורה של בית בדבק חזק. המשנה ברורה מביא רק את החיי אדם שמכשיר צורה כזאת של "בנייה", אך מסיים שהמנהג להכשירם. נחשבים לדרגת "כשר בדיעבד", בהנחה שנעשו בצורה תקינה. לא קיים היום מפעל שמייצר בתים מסוג זה אשר עומד תחת השגחה רבנית. ראוי שלא להשתמש בבתים מהסוג הזה כיוון שבקלות ניתן להשיג מהסוגים האחרים.

  2. בתים פשוטים מהודרים – ה"קציצה" (החלק עליון של הבית, בו נמצאות הפרשיות) עשויה מחלק אחד, כאשר עור ארוך שמקופל ומודבק לעצמו דוגמת אוריגאמי היוצר חלק זה. כמו כן התיתורא(החלק התחתון של הבית) עשוי מחלק שני. מבפנים הבית מחוזק בתוספת עור. משמע מדברי הפוסקים שבתים העשויים כך כשרים לכתחילה, אבל בוודאי לא מהודרים.

  3. בתים בהמה גסה – כל הבית (למעט תוספת עור מרובעת בעובי התיתורא לצורך אסתטיקה בלבד) כולו עשוי מעור אחד רצוף, עבה ביותר, שמקופל ומוכבש בצורה של בית תפילין. רק בבהמה גסה המפעלים מכניסים עוד כל מיני הידורים שלא נמצאים כלל בבתים האחרים. אקוב רק בכמה מהם לשם דוגמה: חוט התפירה עובר בין הבתים של ראש, עיבוד עורות ביד, ריבוע הבתים בכח גברא (ריבוע רגל או ריבוע יד) ושי"ן משוך ביד לחומרא. אלו הבתים המומלצים ביותר ועמידותם לאורך זמן גבוהה מאד. הם שומרים על פרשיות התפילין בצורה מירבית, ובמקרים של פגיעה לרוב הם ניתנים לתיקון.